fbpx

Plastična antivarozna podnjača
sa sakupljačem polena

Tehno-plast Gligorijević je mala porodična firma, koja na našem tržištu posluje od 2001. godine. Trideset godina predanog rada i iskustva u pčelarenju, doprinelo je razvoju raznovrsnog asortimana pčelarske opreme u našem proizvodnom programu. Sa željom da unapredimo najplemenitiju poljoprivrednu granu u našoj zemlji -pčelarenje, i da olakšamo rad naših saradnika i kolega pčelara, cilj nam je i da Srbija ostane prepoznatljiva po kvalitetu u ovoj oblasti. U duhu napred navedenog, od sredine ove godine, u mogućnosti smo da našim pčelarima ponudimo jedan potpuno nov, praktičan, pouzdan, nadasve kvalitetan i efikasan proizvod. U pitanju je antivarozna plastična podnjača sa sakupljačem polena.

Plastična podnjača se proizvodi u našoj radionici. Sam proces izrade alata, koji je takođe sproveden u našoj radionici, isključivo pomoću kapaciteta raspoloživih u Tehnoplast Gligorijević, trajao je preko 6 meseci. Podnjača je izrađena od kvalitetnih plastičnih masa sa dodacima UV stabilizatora, koji povećavaju trajnost i otpornost na atmosferske uticaje, kao što su sunce, mraz i vlaga. Za izradu su odabrane plastične mase koje su čvrste i dovoljno elastične da budu otporne na udare, kao spojleri kod automobila. Procenjeni rok trajanja podnjače, bez promena je minimum 10 godina. Opterećenje podnjače, mereno u našoj radionici je 200 kg, pri čemu ona nije pretrpela nikakve promene.

Podnjača
Podnjača

Praktične prednosti ove podnjače za potrebe pčelarenja ogledaju se u činjenici da je antivarozna, odnosno ima rešetku kroz koju propada varoa, nakon čega ne može da se vrati na pčelu. Takođe, u sklopu podnjače je i sakupljač polena, koji se sastoji od rešetke za sakupljanje polena, levaka za prolaz trutova i donje fioke. Pored toga što donja fioka služi za sakupljanje polena, namenjena je regulisanju mikro-klime u košnici, jer omogućava ventilaciju i optimalna je prilikom seljenja pčela. Sastavni deo podnjače je regulator leta, koji se postavlja na ulaz u podnjaču, prilikom skidanja rešetke za sakupljanje polena, radi smanjenja otvora, kao i leto koje ima mogućnost sklapanja i rasklapanja i koristi se za zatvaranje leta prilikom seljenja. Podnjača je prilagođena našem podneblju i metodologiji pčelarenja na ovim prostorima.

Iz svega napred navedenog, evidentno je da smo prilikom konstrukcije podnjače, uvažavajući savete najiskusnijih pčelara u Srbiji, mislili na sve potrebe jednog društva, koje podnjača treba da zadovolji. Opremanjem košnice novom plastičnom podnjačom, rešava se problem koji su pčelari imali, a koji se odnosi na stalno farbanje podnjača, kratak rok trajanja, raskivanje koje dovodi do izlaska i gubitka pčela prilikom selidbe. Takođe se izbegava korozija na metalnim mrežama, koja se dešava upotrebom drugih tipova antivaroznih podnjača.

Podnjača
Podnjača

Tokom probnog perioda, podnjača je pokazala odlične rezultate u sakupljanju polena, ne zamarajući pčelu, kakav je slučaj prilikom primene sakupljača polena, koji se dodaju na prednjem delu podnjače i koji zbunjuju pčelu. Imajući u vidu sve navedene prednosti, mišljenja smo da ovaj novitet u pčelarenju na našem podneblju, zaslužuje najviše mesto u inovacijama, jer je vezan direktno za eksploataciju u pčelarstvu.

Tehničke specifikacije

Naziv proizvoda: Plastična antivarozna podnjača sa sakupljačem polena

Delovi podnjače:
– Telo podnjače sa prorezima za propadanje varoe i polena
– Rešetka za skidanje polena
– Rasklopiva poletaljka
– Dva levka za trutove
– Fioka za sakupljanje polena i regulaciju mikro klime u košnici
– Korektor leta

Dimenzije podnjače:
– Dužina: 505/510mm
– Širina: 412/420mm
– Visina: 75mm

Rok trajanja bez promena:
– minimum 10 godina (otporna na atmosferske uticaje)

Opterećenje: 200kg

Materijal: PS I PP ojačani UV stabilizatorima

Postavljene podnjače
Polen u fiokama

Tehnoplast Gligorijević

Ul. Kralja Petra I br. 66
34227 Batočina, Srbija

Tehnoplast Gligorijević logo

Pčelarska oprema

Ambalaža

Hranilice-Pojilice

Košnica

Veleprodaja

034 6 842 229
063 70 70 443

Maloprodaja

034 6 842 229
062 50 66 95

Reklamacije

034 6 842 229

Porudžbine

Viber info

062 50 66 95
063 70 70 443

Download

Prijem i obrada porudžbenica

Ponedeljak – subota 8-12h

Slanje paketa

Ponedeljak – petak 12-14h

Isporuka paketa

Ponedeljak – subota 8-15h

Isporuka paketa